INTE FEL MED BOSTADSRÄTT...

...tänkte vi och slog till. En fyra, 90 kvadrat, centralt med balkong i söderläge, diskmaskin, hiss och innergård, parkeringsgarage och - för att citera Elsa - dusch inne i lägenheten!!!!!!

Jo. Till saken hör att vi som de Povelska sista entusiasterna bor i en lägenhet som saknar dusch. För att duscha måste man gå en iskall stentrappa upp (nollgradigt trapphus) och sedan in i ett badrum, även detta med iskallt stengolv. Sedan duschar man i 40 gradigt vatten (fast inte för länge för då tar varmvattnet i varmvattenberedaren slut) varpå man sedan huttrande hasar sig ner tillbaka in i lägenheten. Den 40-gradiga värmen är då borta och man är åter kall som en Igloo-glass i frysboxen.

Lägenheten vi nu bor i är en produkt av 1800-talets senare del. Stort, många stora fönster, högt till tak och charmig kakelugn. Däremot ett kök som man inte kan äta i, det mäter troligen 3x2 meter och det enda som egentligen får plats är väl en piga.

Vi har ingen piga. Ej heller någon diskmaskin.

Allt detta slipper vi i mars 2008. För då går flytten. Tillbaka till civilisationen. Tänk att kunna duscha inomhus. Inte ens Ivar-Lo skulle kunna vara lyckligare över en sådan lyx.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0