KILLEN MED SPORTSTUDION

Han har jobbat ganska länge på SVT nu, Studiokillen.

Han slog igenom på allvar när han år 2000 kläckte det eggande programnamnet Hello Sydney inför sommar-OS.

Stärkt av denna framgång fick han fria händer att komma på små fiffiga namn på de studiosändningar som uppenbarligen är nödvändiga under större idrottsevenemang. Förra året exempelvis, kom han på den klatschiga beteckningen Studio Sumo till det program som skulle sammanfatta och kommentera friidrotts-VM från Japan.

Killen på SVT tyckte att Studio Sumo var passande. Det kändes liksom lite asiatiskt.
Nu senast hade han namngett SVT:s stora satsning på den den alpina sporten men även på längskidåkning, skidskytte, lergök och isvarpa.
Vinterstudion, var det namn som studiokillen kläckte. Han sa till André Pops en tidig morgon i november att nu...nu har jag banne mig kommit på det. Och Andé Pops blev förstås skitnyfiken. Vad blir det? Vad blir det? undrade han nervöst över en kopp av tv-husets nybryggda kaffe.
Studiokillen bara log. Sen sa han: Vinterstudion!
-Lysande!
ropade André Pops så att kaffet nästan rann ut i knät. Jäklar, vad bra, fyllde han i lite så där mest för sig själv, eftersom Studiokillen redan hade hastat vidare.

Han nya stora projekt, som han just nu arbetar frenetiskt med, är vad studioprogrammet under Sommar-OS 2008 skall heta. Killen är aldrig svarslös. Redan nu har han en del arbetsnamn och hypoteser.
Ring till Beijing! är ett namn som han funderar på att använda.
Risfest funderade han på men cheferna tyckte att det var lite fördomsfullt. Likadant med Nackskott i natt och Chip Chop Charade. Även Kina Mors! ratades som lite för klämkäckt.
Troligen slutar väl det hela med det lite torra men politiskt korrekta namnet På gång i Peking.

Annat blir det nästa gång som Schweiz skall anordna något stort sportevenemang, brukar Studiokillen tänka för sig själv.
Sedan drömmer han om Konståknings-EM i Bern och det dräpande studioprogramsnamnet Hej Schweiz!

Det namnet bara måste jag få använda, tänker Studiokillen för sig själv och tar några skopor socker i sitt kaffe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0