DANSKA LIBERALER

Hoppas, hoppas, hoppas att det går bra för den liberale utmanaren Nasher Kader med sitt nya parti Ny Alliance och att de får stort inflytande över politiken i tisdagens danska parlamentsval.
image20
Statsministern Anders Fogh Rasmussen i socialliberala Venstre (nja...stryk det där med social) bygger ju sin regering på stöd från både De Konservativa och hemska, avskyvärda Dansk Folkeparti anförda av knäppgöken Pia Kjaersgaard. Denna kvinna och detta parti har enligt många danskar svärtat ner landets anseende i världen.

Många av oss vet att de flesta danskar inte är så inbundna, blinda och intoleranta som de som röstar på Dansk Folkeparti. Vi förknippar istället Danmark med öppenhet, frihet, oliktänkande, alternativa livsstilar och gemytlighet. Allt det som kan kallas liberalt. Allt det som Kjaersgaard bekämpar.

Att en muslim med sant demokratiskt och liberalt intresse har chans att påverka regeringen är mycket positivt. Problemet är väl bara att Fogh Rasmussen måste ta med DF för att uppnå majoritet. Och hur gör man som regeringsbärande parti när två av ens stödpartier tycker och tänker så diametralt olika? Ja. Det är en berättigad fråga. Sant är åtminstone att den danska rikspolitiken just nu är väldigt spännande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0