LÖNEFLOPP FÖR PRÄKTIGA JÄMO

image15
JämO är Jämställdhetsombudsmannen. Ett fint ämbete grundat av liberaler på 70-talet och en idé som jag helt står bakom. Jämställdhet är viktigt. Det borde vara så jäkla enkelt egentligen.


De flesta är ju överens om att alla människor har samma värde. Därför borde en man och en kvinna som utför EXAKT samma arbete tjäna EXAKT lika mycket pengar. Säga vad man vill om min gamla arbetsplats Radio Match men det fanns ingen könsdiskriminering där. Alla, män som kvinnor, hade exakt lika uselt betalt men detta är en utvikning...tillbaka till det här med JämO.


I år avgick kändisadvokaten Claes Borgström som Jämo efter sju år eller något i den stilen. Han efterträddes av en kvinna; Ann-Marie Bergström.


Det roliga är nu att det visar sig att denna Ann-Marie kommer att tjäna betydligt sämre som JämO. TV4 avslöjar idag att Claes tjänade 74.900 pix i månaden när han satt som JämO. Ann-Marie kommer att tjäna 62.000 kronor.

Claes Borgström rasar förstås. Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite kul, i detta präktiga land är det befriande med människor som inte lever som de lär.


Fotnot:
Claes Borgström själv har ingen påverkan gällande lönesättningen. Hade han fått bestämma skulle säkert Ann-Marie tjäna 88.000 kr/månad bara för att statuera ett exempel att här tänker vi fanimej på kvinnolönerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0