DEN GODE, DEN ONDE, DEN FULE

I snart en hel vecka har SR kört sin Musikhjälpen tillsammans med Radiohjälpen direkt från Malmö.
En marathonsändning i både P3 och Din gata 100,6 (lokal ungdomskanal i Malmö) samt SVT2.
Syftet är självklart behjärtansvärt, att hjälpa människor på flykt.

Det känns ändå lite B.
Det känns som att folkets engagemang varit sisådär (kravallstaketet framför studion har inte vikt ner sig att publikens tryck så att säga) men detta var väl tämligen väntat eftersom väldigt få människor känner sig engagerade i något som P3 arrangerar. Det är ju inte direkt den stora massan som tilltalas av kanalen utan en liten, obskyr och alternativ del av befolkningen, de flesta med kulturkoftor och palestinasjal.

Bortsett från detta faktum skulle satsningen ändå kunnat bli bättre och framförallt låtit bättre om man valt ut mer sofistikerade programledare. Det jag hittills lyssnat på har bara marginellt skiljt sig från en närradio i Bjuv.
De tre som nu svälter inne i buren är för en majoritet av svenska folket totalt okända och därför orkar heller ingen bry sig om de känner sig hungriga eller inte.

De har dock rönt en viss framgång inom ungdomslitteraturen. Först har vi en flintskallig man vid namn Eshan (påminner om Biggles då han onekligen är i luften väldigt länge, skillnaden är väl att hans resonemang och hans prator så ofta störtdyker för att slutligen kraschlanda.)

Därefter hittar vi Kitty (de berömda Kittyböckerna känner du  väl till?)  och slutligen en sliskig typ vid namn Henrik (Unga fröken Sprakfåle)

Om dessa tre påstås utgöra "det mest spännande och fantasifulla" Sveriges Radio har att erbjuda tycker jag allvarligt synd om public serviceradion.

Jag skulle mycket hellre velat se (och höra) Kaj Kindwall, Mats Nileskär och Kersti Adams-Ray inlåsta i sex dagar.
Enbart spelande Sven-Ingvars.

Snacka om musikhjälp...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är inte Musikhjälpen ett totalt missförstånd av public service-uppdraget?

2009-01-18 @ 16:47:14
URL: http://www.frankbonnevie.blogspot.com
Postat av: Nonsensakuten

Jo. Evighetslång flödesradio med självkörande programledare skall inte vara deras tekopp egentligen. De är inte vana vid den typen av radio, därför blev också resultatet väldigt avslaget. Vilket också återspeglades i folkets icke-existerande intresse.

2009-01-18 @ 18:49:12
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0