JULSTÖKSRAPPORT TRE

Nu har vi kommit igång med en julklassiker; tomtens kladdiga bak.

Det har idag tillverkats wienernougat och någon slags kola.
Blev riktigt gemytligt i köket med Elsa som assistent, ett tag kändes det nästan för puttrigt.
"Min dotter lagar julegotter" hade Carl Larsson döpt tavlan till, om han för sitt inre sett det motiv som utmålades i köket.

Gällande kolan vill jag klargöra följande: Den där Tina Nordström är säkert duktig på att dansa och säga "jättegott" men det recept vi gav oss i kast med från hennes rekorderliga kokboksdebut "Tinas mat" måste vara fel.

För att göra chokladkola krävdes både smör, choklad, glykos (obs, ej glykol), socker, grädde OCH mjölk påstods det.
Det där med mjölken måste vara fel för den ävja vi kokte ihop innehåll totalt 6 dl vätska vilket måste vara fel.
Hur länge den än kokade, blev den aldrig "kolig" utan verkade mest vara någon slags chokladmjölk med smör.
Kommer att användas till glassen, möjligen. Någon kola blir det inte av den, det är en sak som är säker.

Istället körde vi latmansvarianten; kola i micro.
Skitenkelt. Sirap, socker, mjöl, kakao och smör rörs ihop, "gräddas"  totalt 5 minuter i micro och sedan - Sune Mangs!
Som Tina skulle säga; -Jättegott!

Kommentarer
Postat av: pseudonaja

Varför just Sune Mangs? Går det lika bra med Thor Modén eller kanske Bullen Berglund?

Postat av: Nonsensakuten

Främst därför att Sune Mangs låter lite som ordet finemang men även för att Sunes blotta uppenbarelse för tankarna till sirap, grädde och smör.

2008-12-17 @ 15:10:45
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0