ROLIG SLAPSTICK I BREVLÅDAN

Jag har tidigare varit elak mot årets julkalender i SVT och nästan dömt ut den.
Detta handlade dock om själva pappkalendern som jag vidhåller är tråkig.

Programmet däremot, som jag nu sett två avsnitt av, är mycket roligt.

I en fiktiv stad (oerhört vacker scenografi) jobbar Lage och René med diverse uppfinningar tillsammans med den självgode Claes, direktör och besserwisser.
Ni känner väl till själva upprinnelsen till kalendern vid det här laget. Den dumme Lage postar av misstag iväg en inköpslista istället för sin önskelista till Tomten och riskerar därmed att få mjölk och smör i julklapp.

Samtidigt sitter någon (misstänkt lik Tomten) kidnappad och blir förhörd av Henrik Dorsin i äggskalshatt, bara det en rolig idé.

Idag blev det riktigt rolig slapstick när Claes (Måns Nilsson) skulle demonstrera en maskin som tillverkar leksaker för en annan direktör, spelad av Fredrik Dolk.
Istället för leksaker kom bowlingklot efter bowlingklot ut ur maskinen. Bowlingklot som sedan (av olika anledningar) fick sig en liten flygtur. Rakt i fejan på Dolk.

Det här lovar gott. Kommer att sitta tätt intill tv:n de kommande veckorna.

PS! Även barnen uppskattar kalendern, åtminstone Elsa. Ville somnade i soffan ikväll men det var nog inte kalenderns fel.
PS2! Förra året skrev jag 24 delar av en kalender här på bloggen. En julkalender som försvann ganska obemärkt.
Den hette Tomte söker skägg och går att återuppleva (om man nu verkligen vill det) genom att klicka på kategorin Julen här till höger eller snubbla in på del 1 redan nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0