VINNANDE VETANDE

Lite oväntat går priset denna gång till den från Österrike invandrade stjärnkocken Dieter Schollenmöller.



Han vet att det krävs minst 200 gram kakao, en klick ister, ett par rejäla nötter och förbaskat mycket ungersk vispgrädde för att åstadkomma den klassiska juldesserten kallad Tomtens kladdiga bak.
Som en liten passus nämner Dieter att man också med fördel kan garnera med 3 matskedar kinesisk vodka och kanske sedan flambera skiten.
"Fast man kan lika gärna strunta i det om man bara hittar två matskedar i lådan" säger han.

Vi skrev att Dieter är s.k stjärnkock, ett epitet man som vanligt bör ta med en nypa flingsalt.
Han har en gång sagt att han tycker att stekt fläsk och bruna bönor "gifter sig väldigt fint".
Något vi anser är en ganska onödig upplysning.

Det vi däremot vet är att han tilldelades det Gyllene Sviskonet av Belgiens gastronomiska akademi i somras, då han som sluträtt i den svettiga finalen lyckades svänga ihop en grandios portion med österrikisk klyftpotatis.
En rätt som även kallas Pommes Fritzl.

Vi vill självklart gratulera Dieter för alla de lukulliska rätter han hittills tillagat och även glädja honom med boken Christer Petterssons bästa drinktips (Förlaget Sponk 1988) som redan ligger postad i en liten gul låda.

Grattis ännu en gång, Herr Schollenmöller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0