VEM TITTAR PÅ RAPPORT 21.30?

SVT24 har sedan en tid tillbaka något man kallar för sin sena Rapportsändning 21.30. Sändningen skulle locka den unga publiken och kan väl hittills beskrivas mer eller mindre som ett rent fiasko. Tittarsiffrorna går knappt att mäta.

Det handlar inte om hantverket. Rapport är som alltid oerhört välproducerat.
Det är ett större problem, nämligen att kanalen SVT24 är en enda, digital soppa.

Man klarar inte av att vara en heltäckande nyhetskanal; ett bra exempel är stormen Per som förra vintern skakade om halva Sverige och behovet av information och direktsändning var självklart väldigt stort.
Vad visade 24:an vid detta krisläge? Jo, jag minns att det bland annat var nån typ av högteknologisk text-tv med temperaturuppgifter från Dar Es-Salaam? Kändes ju oerhört relevant.

Dessutom har man numera börjat köra nöjesprogram på kvällarna i kanalen som ett desperat försök att locka tittare. Ge oss nyheter, sport, ekonomi och kulturnyheter - hela tiden, dygnet runt, i direktsändning...länka gärna ut BBC News 24 när ni inte själva kan fylla ut tablån men sluta med att tramsa runt med 24 Vision och gamla repriser av den makalöst usla evighetsserien Andra Avenyn eller Landet Runt.
Tänk om CNN skulle börja fylla ut dygnet med gamla avsnitt av Lödder, bara för att det är möjligt.
Nej - 24:an är och förblir ett oerhört feltänk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0