INGE VIDARE KONDIS

En av mina kollegor på jobbet har en kompis som heter Inge.
Inge är snart 70 år gammal och drabbad av åldersdiabetes. För att rannsaka sin hälsa och - för att citera Robin Williams; "suga märgen ur livet" - har Inge sedan en tid tillbaka börjat jogga.
Ett antal gånger varje vecka ser man honom desperat springande runt, runt i den kommunala friskvårdsanläggningen, en löparbana som ligger i anslutning till en idrottsplats.
Naturskönt, vackert och fridfullt.

Allt som hörs är den stilla vinden som tvehågset drar i trädens grenar, stampet av gummisulor mot anlagda barkbitar och en och annan hundägare som desperat ropar namnet på sin lilla bortsprungna älskling.
När så Inge befann sig i spåret häromveckan, iförd sin säckiga joggingoverall och (troligen) pannband, bar det sig inte bättre än att en ung, blond kvinna svischade förbi med sällsam hastighet.
Tjejen hälsade (som joggare oftast gör) på Inge meddelst en snabb nickning och Inge nickade tillbaka.
Sedan fortsatte joggingrundan. Den var lång och mödosam. Flåset började komma nu, det kunde Inge tydligt höra.
En kort stund senare ser vår löparhjälte återigen samma blonda kvinna närma sig bakifrån. Raskt och käckt skuttar hon förbi honom och VARVAR därmed vår vän som stånkar på med sina gummisulor.
Hon hälsar lika klämmigt denna gång, möjligen även med ett litet triumfatoriskt "hejsan!".
Inge svarar och suckar. Och springer vidare...vidare, steg för steg.

När Inge nästan (långt om länge) närmar sig slutet på sin löparrunda, ser han det lilla kraftpaketet komma igen, "detta är inte sant", tänker Inge. Han skall bli omsprungen en tredje gång, och han som just är nära att avverka blott ett varv. Vem kan det vara som är så spänstig?

Nyfiket bestämmer Inge sig för att lite närmare granska den springande tjejen, hon som löper med sådan schvung. Vem är hon?

När hon passerar honom en tredje och sista gång ser Inge äntligen vem det är. Ty han känner igen henne.
Han har sett henne på tv. Och i tidningarna har man kunnat läsa om henne. Inte bara om hennes karriär utan även om hennes kärleksliv och det faktum att hon bosatt sig i Karlskrona.

Nu ser han henne komma springande mot honom återigen.
Där kommer hon, Carolina Kluft.

Kommentarer
Postat av: Mattias

Någon hörde av sig och undrade om vår vän joggaren kommer från Slöinge i Halland. Så är icke fallet. Jag tror att han är från Helsingborg.

2008-03-09 @ 23:47:08
URL: http://nonsensakuten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0