48 TIMMAR AV SKINKA (fyra nyanser av fläsk)

Något revolutionerande har hänt. Vi har bestämt att INTE äta traditionell, svensk julmat under den kommande julhelgen.
Istället fyller vi bordet med delikatesser från medelhavet; pastasallader, räkor i aioli, ostar, kryddstarka korvar och annat mumsigt.

Sara drev igenom denna idé men vill samtidigt ge oss julfascister i familjen en stämningsfull jul i gommen med det där gamla vanliga.
Det innebär att vi redan spisat sillar, revbensspjäll, köttbullar och risgrynsgröt; fast utportionerat under december.
Ingen skall behöva gnälla över utebliven julmat.

Igår gjorde vi skinkan.

Men den skall snabbt försvinna igen, har min sambo räknat ut.
Därför äter vi skinka med parmesankryddat potatismos (nåt Erik Lallerstedt-recept) ikväll, skinkmackor och risgrynsgröt imorgon och slutligen lovar Sara att göra en pasta carbonara av eventuella rester på tisdag.... 

Skinkan inte bara go´ - utan även easy come, easy go...  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0