CLINTON PÅ DUKEN

Richard Nixons liv och ämbetestid har blivit Hollywoodfilm tre gånger (Alla presidentens män 1976, Nixon 1995 och Frost/Nixon 2008).
Ronald Reagans liv blev en rad tv-serier och filmen Without Warning 1991, Kennedyklanen har skildrats ett antal gånger, senast i en uppmärksammad dramaproduktion.
Få filmmakare har ägnat sig åt vare sig Jimmy Carter eller Gerald Ford.
George Bush den äldre anses för torr och korrekt medan sonen tillägnats filmen W 2008 (filmad av självaste Oliver Stone).
Det känns dock som att den president med mest häpnadsväckande och bildmässigt tacksamma episoder att dra fram ur garderoben sorgligt nog hittills förbisetts.
Trots skandaler och sliskiga affärer lyser den stora filmen om Bill Clinton hittills med sin frånvaro. Visst, vi har den geniala Primary Colors från 1998 där John Travolta gör en lysande rolltolkning som en ung Clinton i färd med att vinna val, men den stora, episka biografin har ännu inte gjorts. Travoltas roll sägs handla om Clinton men är inte en regelrätt biografi.
När tiden väl kommer, när berättelsen känns mogen och manuset väl snickrats ihop hoppas man ju att rollen som Clintin går till den här porträttlike skådisen; Noah Emmerich.

Kommentarer
Postat av: Walker

Instämmer att en kommande Clintonfilm kan bli en höjdare. Tycker inte Stone lyckades helt med W., den låg för nära i tiden. Filmen kändes stundtals som en SNL-sketch, stundtals som seriös politisk drama. Josh Brolin var ok, men inte tillräckligt porträttlik. Synd att Christian Bale tackade nej, han är jättelik den unge George W Bush.



http://www.tsl.state.tx.us/governors/modern/bush-p06.jpg



http://blogs.orange.co.uk/photos/uncategorized/2008/07/25/bale_25july08_pa_200.jpg



Noah Emmerich är ganska lik Clinton, men funkar han som ladiesman?! Minns honom bara från The Truman Show. Clinton-eran är alldeles för innehållsrik/skandalös för att nöja sig med en långfilm. Ge The Clintons en HBO-serie precis som Kennedys.

2011-04-21 @ 22:34:55
URL: http://dagdrivarklubben.blogspot.com/
Postat av: Mattias

Måste erkänna att jag inte sett Stones film men antar att du har rätt i dina analyser. Emmerich har kanske inte rätt sex appeal men det kan han nog träna in med hjälp av method acting, dvs han hänger med Bill i några veckor för att studera in tekniken...

2011-04-22 @ 08:31:21
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0