SOMMARTORKA

Klockan är tre, nyheter från Ekot.
En klar majoritet av svenskarna väljer just nu att fira sin semester. Det här visar en rundringning som Ekot har gjort. Efter att ha frågat över 1200 svenskar visar det sig att så många som 76 procent svarar att de firar semester just denna vecka. En del svarade eftertryckligt med att slänga på luren i örat. 16 procent säger att de funderat på semester inom den kommande treveckorsperioden.

De som är över 85 år löper dubbelt så stor risk att dö av hög ålder, jämfört med de som bara är 44 år. Det här visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB.
Bland de faktorer som anses vara allra allvarligast i sammanhanget är antalet genomlevda år sedan födseln.

Många upplever just nu problem med fästingar och problemen tycks öka. Hittills i år har familjen Jonsson som semestrar på Böda Camping på Öland plockat fyra fästingar från familjens ryggar eller andra kroppsdelar, vilket är tre mer än förra sommaren. Det här rapporterar Sveriges Radio Kalmar.

Utrikes. Venezuelas president Hugo Chavez uppges vara på bättringsvägen efter en tids sjukdom. Igår bjöd han oväntat församlade reportrar i huvudstaden Caracas på en quickstep.

Ekots nyheter, jag heter Bengt Balja.

Kommentarer
Postat av: walker

Tjena!



Hur har det egentligen gått med kedjebrevet/äpplekampanjen för bloggare? Jag skickade vidare mitt äpple till vår gemensamma bloggvän Bengt...men vad hände sedan? / Walker

2011-07-11 @ 17:36:21
URL: http://dagdrivarklubben.blogspot.com/
Postat av: Mattias

Svaret är: inte så vidare mycket, efter vad jag kan förstå...

2011-07-11 @ 20:11:02
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0