AFTONBLADETS SOCIALA RANKING

Sedan en tid tillbaka kan Facebookanvändare kommentera artiklar på Aftonbladets hemsida om de är inloggade. Ingen är längre anonym (såvida inte skribenten i fråga är en helt påhittad facebookanvändare skapad enbart för att sprida näthat) och det står klart och tydligt vilket arbete och eventuell titel personen i fråga har.

Upptäckte att man kan sortera dessa kommentarer på en mängd olika sätt. Det sätt som AB själva dock har satt som förval är den spännande parametern "sortera efter social rankning". 
Visst låter det eggande? Vad menas med detta, egentligen? 
Har tidningen gjort en intern rankning där titlar som "lokalvårdare" och "renhållningsarbetare" hamnar sist bland kommentarerna medan läsare med titlar som "professor emiritus" och "landstingsdirektör" alltid hamnar i toppen?

Man undrar...
Förklaringen är säkert inte lika omvälvande, troligen betydligt tråkigare och inte alls lika mycket påminnande om rasbiologiska institutet...  


Kommentarer
Postat av: Jonas (SEX NOLL TVÅ)

"Vi gillar olika", "Alla ska med"... allt är bara floskler och tomma ord.

2011-10-17 @ 21:05:43
URL: http://sexnolltva.blogg.se/
Postat av: Bengt

I Svedala våras det för det indiska kastväsendet? (S) har ju ansetts sakna visioner. Är detta Visionen? Möjligen importerad västerifrån - Schibstedland.

2011-10-18 @ 21:25:11
URL: http://bengtbernstrom.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0