FÖRE OCH EFTER ELDEMAN

Mitt sidoprojekt Rimbloggen, där en ansenlig mängd usla och allt annat än habila låttexter samlats och analyserats sedan 2007, hade ett rejält lyft i besöksstatistiken i lördags.
Plötsligt var det närmare 3000 besökare som surfat in på bloggen, till synes helt utan någon speciell anledning.
Några snabba efterforskningar kunde dock snabbt avslöja ett mönster som pekade mot en och samme gärningsman.
Leif GW hade varit stolt över hur raskt jag kunde identifiera den skyldige utifrån en gärningsmannaprofil bestående av lika delar skånskt dansband som Smokie.
Ytterligare googling i ämnet förklarade sambandet mellan de båda och varför det just denna lördag fullkomligt exploderat i landets alla sunkhörn. Svaret var helt enkelt att Anders Eldeman haft den goda smaken att spela en trudelutt kallad Living Next Door To Alice i Melodikrysset i P4.
Eldeman frågade sedan sina som på små nålar sittande musikquizrussin om den svenska titeln till låten och det var där som allting började.
För inte allt för länge sedan publicerade jag nämligen en analys av skånska Bepers märgfulla tolkning av Smokiehiten. Och det var denna som folk panikgooglade för att vara säkra på att vinna badlakan, kaffemuggar och eventuellt nån handtvål doftande jasmin med en SR-logga i relief eller så.
Att det fanns ett stort sug efter Eldeman bland landets kvinnliga befolkning kunde man ju räkna ut med ryggslutet, men att han skulle vara så in i bomben populär även på internet förvånade mig en aning.
Den höga besöksstatistiken och framgången för Rimbloggen på world wide web skulle dock visa sig vara kortvarig. Bara någon dag efter att Melodikrysset hade sänts, var besöksantalet tillbaka på de sedvanliga nivåerna igen, något som blir smärtsamt uppenbart genom denna skärmdump över antalet klick:

Kommentarer
Postat av: Jonas (SEX NOLL TVÅ)

Vilken skoningslös skärmdump och ett sådant orättvist öde för din eminenta Rimblogg.

2012-04-17 @ 21:04:27
URL: http://sexnolltva.blogg.se/
Postat av: Nonsensakuten

Ja, man kan enbart skratta åt eländet och be en stilla bön att Eldeman tar med nånting med Family Four eller Esex orkester nu på lördag.

2012-04-17 @ 21:40:20
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0