FRÅN TV-SKAFFERIET

Kanske minns du SVT:s gamla 50-talssuccé med de tjattrande farbröderna Humle & Dumle som varje vecka mötte tittarna i ett skafferi ägt av en viss Kapten Bäckdahl.
I vilken relation denne kapten egentligen stod till de bägge kverulanterna (för det var mest ett sabla gnäll) framgick aldrig riktigt i den omåttligt populära tv-serien.
1958 hade den premiär och enligt Wikipedia innehöll programmet "tidiga specialeffekter och tv-trix".
Något man kan tycka är en ganska ledsam eufemism för att två gubbar målar ett par ögon på sin haka och lägger sig upp och ner med en kakburk runt huvudet; för det var väl egentligen vad det hela gick ut på.
Nåväl - den ständigt hårdsatsande och djärva pionjärkanalen TV4 kommer till hösten att köra Humle & Dumle vars rättigheter de efter visst strul fått nöjet att köpa loss från den gamla monopoltelevisionen.
Humle & Dumle i 2012 års version är just nu inne i en svår castingprocess där det är viktigt att så många bitar som möjligt faller på plats. Det rör sig om inspelningsort, rekvisita men kanske främst; rätt skådespelare i de bärande rollerna.
TV4:s gamle trotjänare Martin Timell sägs ligga bra till som Humle.
Nu pågår dock jakten efter rätt person att spela Dumle men eftersom det är TV4 vi snackar om lär det nog ändå gå relativt snabbt.
Det står i praktiken mellan Linda Lindorff, David Hellenius och Gry Forsell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0