ARKIVET ÄR ÖPPET

SVT har äntligen kunnat öppna upp sitt digitala arkiv för program producerade före 2005.
Det kommer på sikt att innebära över tiotusen timmars arkiverad webb-tv.
Programtitlar som Hammarkullen, Rederiet, Plötsligt i Vinslöv, Hemsöborna, Babels Hus, Hylands hörna, Radioskugga, Sparvöga med mera kommer att göras tillgängligt på webben.
 
Kollade på Jacobs stege från 1987 häromkvällen och blev nostalgisk men samtidigt lite nedstämd över utvecklingen.
Sändningen varade en timme och tio minuter.
Jacob Dahlin, Täppas Fogelberg, Benny Andersson, Orsa spelmän, Lena Philipsson, Sven Wollter, Tommy Körberg, Karin Glenmark, Brigitte Nielsen, Lill Babs och Esa Pekka Salonen m.fl flimrade förbi i ett och samma program!
Vilken klasskillnad om man jämför med dagens dravel (som Hela Sveriges fredag och dylikt)
 
Personligen vill jag se fler avsnitt av Här är ditt liv i det öppna arkivet (bland annat det underbara avsnittet med Ernst Hugo Järegård som gäst) men det är säkert på gång.
 
Sedan tidigare har jag även en idé om att SVT borde fimpa varumärket SVT 24 helt och ersätta det med en slags guldkanal där man skulle kunna visa arkivmaterial mellan klockan 20-05 på den kanal som nu delas med Barnkanalen.
SVT 24 idag är nån slags konstig utfyllnads-tv med lika delar repriser som text-tv och det känns verkligen som konstgjord andning.
 
Anledningen till att det inte blir något SVT Guld i rutan är troligen det här med upphovsrätt och ersättningsfrågor; dvs byråkrati av den högre skolan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0