SKÅJTER

Världens största scoutläger äger just nu rum på Rinkabyfältet utanför Kristianstad.
Närmare 39 000 scouter från hela världen möts för att knyta knopar, pyssla med eld, sjunga cumbaya till ljudet av en sprucken gitarr, hångla lite och sedan somna in i små färgglada sovsäckar.
Det kommer verkligen att bli en smältdegel av vitt skilda kulturer och livsstilar. Från danska Billund kommer en grupp scouter vars motto är ALLTID LEGO, en annan dansk grupp från Odense har mottot ALLTID HARIBO medan en deckarintresserad scoutgrupp från London samlas under devisen ALLTID CLUEDO och en självcentrerad scout som vägrar tillhöra någon särskild patrull går omkring med ett plakat där det står ALLTID EGO.
Ett gäng scouter från AA ropar ALLTID FYLLO medan ett par fotbollstokiga scouter från Buenos Aires hojtar ALLTID DIEGO!
Från Gotland kommer ett glatt gäng som har ALLTID KENO som paroll. Några svettiga greker enas kring utropet ALLTID DEO! Det finns även lättklädda nattklubbsscouter med ALLTID LIDO intatuerat på höften.
Så rullar det på, ty vi skall veta att scoutrörelsen är öppen för alla; inte bara vita, kristna män i kortbyxor. Den tiden är förbi. Scoutrörelsen är alltid redo för nya intryck, så länge dessa intryck inkluderar god uppfostran, ett brinnande intresse för skogen, prydliga skjortor, roliga hattar och lustiga scarves.

Kommentarer
Postat av: BengtB

Min felprogrammerade hjärna erinrar sig att protesterande norrlänningar förr i tiden hade märken på sig med texten: VI SYNS INT. Apropå motton.

Scouter associerar till Carl-Henric Svanberg, som när han tillträdde som Ericsson-bas ju gjorde ett ganska stort nummer av att han hade varit skåjt. Men det var länge sedan det. Han var ju inte särskilt redo under BP:s oljekatastrof. Tänker också på den oerhört genomtänkta filmen Yrrol (var det väl?) med en inte så särskilt sympatisk äldre skåjt med vissa pedofila drag. Jag själv har aldrig varit skåjt. Troligen kommer jag aldrig heller att bli det (?).

2011-08-01 @ 21:57:43
URL: http://bengtbernstrom.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0