SYSTEMATISKT

Vad i helvete har de för sig inne i banken efter tre? sjöng som bekant Hasseåtage på sin tid.
Vad i helvete har de för sig på Systemet före tio, undar istället jag.
Visst är det fantastiskt att ett systembolag kan ha nästan hur många flaskor som helst både på lager och ute i butiken men man ser aldrig hur det går till när flaskorna kommer dit.
Uppstår de ur blanka intet? Materialiseras de ljudlöst och kosmiskt av sig själva varje morgon?
Förökar de sig nattetid inne på lagret?

Jag har grunnat på detta en längre tid och min enda vettiga förklaring är denna.
Varje natt runt klockan tre rullar det fram ett antal långtradare märkta med det diskreta ordet SPRIT i finstilt till Systembolagets varuintag (var nu detta finns någonstans).

Ut hoppar ett gäng navy seals-tränade män i svarta jackor och mörka kepsar, inte helt olika de där nissarna som så hemlighetsfullt springer omkring med bokstäverna FBI på ryggen i amerikanska långfilmer.
De arbetar raskt och metodiskt. I enda handen en walkie-talkie, i den andra en Kalashnikov. De jobbar i team om två och två, de delar tillsammans en kod men den ene känner bara till sin egen del av koden som består av en unik sifferkombination. Var och en har små kapslar med självmordspiller på sig som enbart får användas om de skulle råka bli gripna av IOGT-NTO och utsatta för förhör.

Likt Oumpa-loumpierna i Kalle och chokladfabriken springer de sedan tyst och effektivt i skytteltrafik medan de lastar ur sin dyrbara last i Systembolagets mörka och skräckinjagande lagerlokal.
Allting präglas av tajming, precision, snabbhet och sekretess.  Skulle någon flaska tappas i marken eller någon bag-in-box börja läcka kommer all kännedom om detta att förnekas från högre ort.

Efter att operationen utförts lämnar lastbilarna raskt platsen och allra minsta spår av att det försiggått någon slags spritleveransverksamhet på platsen sopas igen med exemplarisk noggrannhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0