EXTRA: VÄMÖPARKENS GRISAR AVLIVADE

KARLSKRONA (Nonsensakuten)
Under flera års tid har de fyra grisarna i Vämöparken norr om Karlskrona varit populära bland besökande barnfamiljer.
Många har fascinerats av hur grisarna grymtat, sovit och ätit. Besökarnas medhavda mat skulle dock visa sig vara ödesdiger.
På grund av fetma har nu alla fyra grisarna avlivats.

Döden slog de fyra grisarna i ett solbländat ögonblick av glädje och triumf. De skulle just äta upp en morot som låg kvar på marken i deras hage, då de ansvariga för parken smög sig in och sjasade iväg svinen in i en väntande grisbil. Sedan gick transporten till ett närbeläget slakteri.
-Det är trist det som hänt, men i detta läge tänker vi främst på grisarnas säkerhet och hälsa, säger man från ansvarigt håll.

Grisarnas fetma har varit ett hett samtalsämne bland de hundratals besökande barnfamiljer som varje vecka gästar parken. Många har kommenterat den stora galtens rondör och lite skamset skrattat åt den otroliga övervikt som präglade grisen under de sista åren av hans levnad.

ÅT MEST ROTFRUKT

Grisarna matades av parkens djurskötare tre gånger varje dag men fick förutom denna balanserade kost ett stort tillskott i form av besökarnas inte alltid så hälsoinriktade bjudmat.
-Mestadels var det väl olika typer av rotfrukter; potatis och morötter och sånt som gästerna bjöd på. Men jag kan inte garantera att det inte då och då har smugit sig ner onyttigheter, säger djurskötaren till Nonsensakuten.

Många sörjer nu grisarnas bortgång. Treåriga Elsa Nilsson berättar för Nonsensakuten att hon tror att grisarna nu bor någon annanstans. Enligt henne är det det kalla vinterklimatet som tvingat bort svinen.

NYA GRISAR NÄSTA ÅR

En dam med två hundar (en spaniel och en labrador) berättar dock om vad som väntar framöver.
-Nästa år, 2008, kommer det nya grisar hit. Det var i alla fall vad de ha sagt till mig.

Kanske blir det så. Den exakta tidpunkten för när de här nya grisarna skall installeras i Vämöparken vill man dock inte släppa av rädsla för en invasion av besökande barnfamiljer.

Vämöparken är Karlskronas anrika folkpark och har i sitt så kallade mini-Zoo även getter, kaniner, höns och ankor.
image125





Kommentarer
Postat av: Ulf

Många tack för detta tips! Jag har helt seriöst undrat vart grisarna tog vägen.

2007-12-29 @ 09:52:54
URL: http://karlskrona-sweden.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0