VÄRLDSBOKDAGEN

Onsdagen den 23 april är Världsbokdagen.
Nonsensakuten vill därför tipsa om en bok för livsnjutare och älskare av torr humor.
Boken kom redan 1993 och heter Hotel Pastis. Författarens namn är Peter Mayle.
image304

Romanen handlar om den smått medelålders, stormrike reklambolags-VD:n Simon Shaw som precis skiljt sig från sin hustru. Han står mitt i livet och har nästan allt man kan begära ifråga om välstånd.

Men är det så kul egentligen? Nej. Simon Shaw tycker inte det längre. Han har tröttnat på sin ändlösa tillvaro av pengahets, krypande och lismande för kunder och ständiga övertid på kontoret. Han övertalas till semester och åker till Provence där han tidigare träffat Nicole Bouvier. De blir kära och hon övertalar honom till att köpa loss en gammal kåk som sedan omvandlas till hotell i den lilla byn Luberon.

Vad Nicole och Simon inte känner till är att ett gäng smågangsters samtidigt planerar att råna samhällets bank och fly med pengarna på cykel! På ett märkligt sätt sammanvävs sedan dessa historier.

Hotel Pastis är en bok för gourmeten och älskaren av det goda livet. Mängder av underbara beskrivningar av matglädje i alla dess former passerar revy genom boken...vin, champagne, cigarrer, sorbet, gåslever mm mm får det verkligen att vattnas i munnen och efter några sidor känner man precis som Simon. Nu ger vi fan i den här tillvaron och sticker ner till Provence!!

En bok att njuta av och skratta åt (mycket torr, brittisk humor) hela våren lång, helt enkelt.


Kommentarer
Postat av: Lilla Blå

Mayle har en lättsam skön stil - skriver perfekta böcker för hängmattan. Just denna har jag dock inte läst så tack för tipset. :)

2008-04-23 @ 19:11:38
URL: http://www.lillabla.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0