KDs JULKALENDER

2012 verkar bli året då det sätts rekord i antalet digitala kalendrar till jul.
Alla företag, organisationer och samfund verkar ha sin egen julkalender vars länk man lätt skall kunna tokdela i de sociala medierna och på så sätt framstå som modern och nyskapande. 
 
Nu har väl sällan Kristdemokraterna burits fram av just ideal som modernitet och nymodigheter men kanske bryter man nu ny mark genom sin makalöst roliga kalender som finns på denna adress
 
Där möts man av 24 luckor och bakom varje lucka döljer sig en moralkaka förklädd till grötrim, taffligt hoptotad av någon av partiets ledande företrädare. Hittills har vi kunnat glädjas åt rim av den här kalibern: 
 
 
Om man nu skulle känna sig liberal, alternativt socialistisk eller bara allmänt rebellisk och vara så tarvlig att man klickar på en lucka vars datum vi ännu inte har upplevt, möts man av denna stränga och lite katekesförhörsliknande förmaning:
 
Den där hemska, pekande handen är ungefär 200 gånger större än KD:s väljaropinion. 
 
I övrigt tar KD som sagt tillfället i akt att sprida lite svårtuggade moralkakor via sin kalender, vad annat är att vänta? 
 
 
Här har man gått hela livet och trott att KD ogillade förskolor, att det var något av djävulens allra vansinnigaste påfund och att det bästa vore om föräldrarna (läs: mammorna) själva tog hand om sina barn (med 3000 spänn i fickan från staten varje månad) och så kommer Lars-Axel Nordell och grötrimmar om förskoleklasser?? 
Fast det är klart - här handlade det ju om våran Skapande skola med stort S och det kan väl nästan bara tolkas som skapad av Herren eller i alla fall kreationistisk i sin pedagogik. 
 
Det skall bli mycket spännande att följa KD:s digitala kalender ända fram till jul och jag tar mig friheten att  föreslå följande grötrim till morgondagens lucka: 
 
Om du grannens fruga sätter på 
klämmer henne så att hon blir blå 
vi kristna dig ej förlåta vill 
då du doppat snett med pillerill

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0