ROSA PÅ TURKOS

 
Okej, det här är lite som det gamla programmet Svart på vitt med Hans Villius men eftersom det är färg kan vi kalla det för Rosa på turkos. 
Detta är en snapshot från ett gammal Gäst hos Hagge-program i Sveriges Television
Vet inte det exakta årtalet men gissar på 1987. 
 
Förre utrikesministern Sten Andersson är gäst i programmet och strax innan bilden dyker upp, har Andersson precis berättat om hur han vant sig vid kindpussar då många internationella gäster använder sig av denna för en svensk ganska ovanliga hälsningsteknik. 
 
Precis innan bilden ses i rutan berättar Sten en anekdot om hur han på ett arbetarekommunsmöte i Stockholm skulle efterträda Torsten Nilsson och samtidigt avtacka tre sjuttioåriga revisorer. 
En av dem var kvinna. Ellen Mossberg.
Henne slätade Sten över ganska raskt. 
Då hör han det gamla borgarrådet Hjalmar Mehr (känd från Almstriden) teaterviska: -Kyss de andra också!
 
Den ene av dem, van vid kindpussar efter sin tid i Vietnamkommittén, hade inga problem med Sten Anderssons närmanden. Värre då med den andra gubben, som enligt Sten såg detta som ett otillbörligt närmande.
Det hindrade dock inte herr Andersson som tvångskysste den gamle revisorn. 
-Han gick hela dagen med en smak av Aqua Vera i munnen...och sen har jag inte kunnat sluta, helt enkelt...så passa dig, skämtar Andersson med Hagge Geigert
 
Det är nu som kameran klipper in publiken, och visst kan vi höra Villius röst analysera fotot: 
 
"Mannen på bilden är 39 år gammal och sitter som publik i en tv-studio i Göteborg. Det är en torsdag och programmet som bandas heter Gäst hos Hagge. Bredvid honom sitter hans syster. Hon är ett par år äldre men inget tyder på att hon är mer road av att vara där är vad han är. När det kommer till humor uppskattar mannen och hans syster lyteskomik och buskis. Drängar som fastnar med sina penisar i slipmaskiner eller pigor som tar fel på kossan och husbonden när det skall till att mjölkas. 
Mannen är proper, han har dagen till ära tagit på sig sin finaste blazer, den svarta med ett rutmönster i turkos. Hans syster har svår mensvärk när bilden skall till att tas. 
Bakom syskonparet, snett upp till höger, ser vi en granne till mannen, en kvinna på 48 år som fått följa med till studion mest av en slump. Hon skrattar frejdigt åt ett skämt som utrikesminister Sten Andersson just har levererat, hon skäms inte för att hon tycker skämtet var kul, att jämför med mannen i den svartturkosa blazern som inte kan bestämma sig för om det fräcka skämtet om två gubbar som pussas är kul...eller bara äckligt. Därför blir det ett pliktskyldigt skratt. Inget gapflabb, men heller inget fnitter. Mannen skrattar med munnen halvöppen i ett oidentifierbart ingenting..." 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0