KONSTNÄREN GEORGE W BUSH

USA:s 43:e president, den kompetente och av alla så omtyckte George W Bush, har sedan han lämnade Vita Huset 2009 ägnat sig åt - trumvirvel - måleri! 
Ett stort antal oljemålningar, alla signerade med hans speciella artistnamn George 43, ställs nu ut till allmän beskådan. 
 
Det är inte (som man skulle kunna tro då man betänker möblemanget inne i karlns huvud) fråga om abstrakt konst. Inte heller överdrivet naivistisk. Färgerna är mättade, det som avbildas är vardagsnära situationer som en förmiddagsdusch eller dylikt. Ett flertal bilder föreställer hans numera döda hund.
 
Det första statsbesöket George W företog sig gick inte särskilt långt. Faktum var att hans första resa utomlands som president var ett besök hos dåvarande kollegan Vincente Fox i Mexiko.  
 
Möjligen är det också här som Bush hittade inspiration till sina tavlor. Jag tänker då på Mexikos stora, surrealistiska målare Frida Kahlo. Ta en titt på badkarsbilderna nedan. Kan du se vilken tavla som målats av W och vilken som skapats av Kahlo? 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0