TOMTE SÖKER SKÄGG - DEL 18

Nordpolen den 18 december

Mittemot Tomtefar stod plötsligt en vithårig man med avsevärd fetma och ett skägg som gav osedvanlig pondus. Denna gigantiska kropp var inklämd i en minimal overall i polyester. Det stod TEST på ryggen. Avsikten var således någon typ av kontroll. Mannen verkade både jovialisk och påstridig.

Han hade åsikter om det mesta och efter att han pratat lite väder och vind, klargjorde han sitt ärende.
-Det gäller trafikduglighetskontrollen av släden, som ni kanske minns. Varje år utförs denna med en sällsam akribi. Ingenting får undkomma våra hårt granskande ögon. Det handlar om prestanda, körduglighet, däcktryck, svängradie, hastighetsrealibitet, bromsindofination och reglagegyrobalans med mera. Var står nu ekipaget så att jag får ta mig en liten titt?

Tomtefar visade fram sin besökare till garaget. Den skäggige mannen gick fram till släden och smekte den. Knackade några gånger på huven och tog sedan till orda och utstötte en formidabel svada värdig en auktionsutropare eller marknadsknalle.

-Numera så kommer ju de här maskinerna fabrikstillverkade från mestadels Japan. Japanerna har utvecklat och sedan förfinat tekniken med glidflygning och även lagt till en del lull-lull i form av GPS-
navigering, ALS-beroende och DAMP-kontroll. På många av de senare modellerna har man dock missat lite av vad jag kallar autonombaserad fridriftskörning, dvs nöjesåkning eller cruisning. Ofta tänker man på den teknikorienterade prestandan som ett mål inom industriell användning och glömmer bort oss vardagskonsumenter och våra lekfulla behov. Jag tycker att det är synd och lite tragiskt.
Just den här modellen är dock både körvänlig, snygg och bränslesnål. Ett säkert och bra val för hela familjen. Och lastutrymmet sedan. Där slår den verkligen sina konkurrenter på fingrarna. Ett oerhört stort antal paket av julklappskaraktär kläms in baktill på släden och det är osäkert exakt HUR många paket som ryms men min uppskattning är att det handlar om åtskilliga miljoner, rena rama magin. Detta ger sammantaget betyget 5 rattar till denna Snowflake Tristar deluxe 236. Och nu skall jag bara ta en liten provtur.

Mannen försvann in i evigheten. Släden syntes enbart som en liten prick på himlavalvet. Kvar på marken stod Tomtefar utan att fatta någonting.
Vad hände? Vem var han? Har han kidnappat min släde? Ångesten lade sig likt en regnvåt toppluva över huvudet. Nu kunde man lika gärna gå och skjuta sig, resonerade Tomtefar.

Bedrövad berättade han för sin familj att han ville vara ensam i sin säng. På vägen dit frågade han en av nissarna om han visste vad det var för någon typ som sade sig kontrollera slädar.
-Va? Kände du inte igen honom? Det var ju Christer Glenning. Snyggt skägg hade han också.
image116


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0