LIKA SOM BERGLING


KLÅFINGRIGHET

Granskningsnämnden för Radio & TV (den statliga motsvarigheten till den medeltida kyrkans sällskapslek spanska inkvisationen) har slagit till igen.
 
Denna gång handlar det om TV4 som under vintern sände programmet Morden i Sandhamn och råkade placera ett av reklamavbrotten på ett sätt som inte direkt tilltalade statens överförmyndare.
 
I avsnittet utbröt vid ett tillfälle tumult i ett hus där två kvinnor hamnade i slagsmål. För att öka på spänningen bröt TV4 för reklam.
Detta skulle de aldrig ha gjort. De bröt nämligen mitt i - som Granskningsnämnden skriver - "ett pågående händelseförlopp".
 
Därför får nu kanalen böta 25.000 kronor.
 
Hela idén med kommersiell tv och dramatik likt den som återfinns i en tv-deckare är att publiken skall förväntas hänga kvar över ett reklambrejk. Det är reklamen som gör att kanaler som TV4 ens kan sända programmet.
 
Något säger mig att Granskningsnämnden aldrig hört talas om begreppet "cliffhanger".
 

MR BLACK

 
Tommy Nilsson har gått slightly mad. Nu vill han - likt en karaktär i Quentin Tarantinos Reservoir Dogs - ta sig ett artistnamn. Efter att ha ratat Mr Pink föll valet på Black.
Frågan är nu vad det får för konsekvenser. Kommer Öppna din dörr att komma ut i black metal-version?
Open the devils gate?
 

LIKA SOM BÄR - POPE EDITION

Franciskus I och Mr Magoo
 

SLÄNG DIG I VÄGGEN, PERSBRANDT!

Vad är väl superkroppen mot det här?
 
 
Spana in SUPERKOPPEN! 

KONSTNÄREN GEORGE W BUSH

USA:s 43:e president, den kompetente och av alla så omtyckte George W Bush, har sedan han lämnade Vita Huset 2009 ägnat sig åt - trumvirvel - måleri! 
Ett stort antal oljemålningar, alla signerade med hans speciella artistnamn George 43, ställs nu ut till allmän beskådan. 
 
Det är inte (som man skulle kunna tro då man betänker möblemanget inne i karlns huvud) fråga om abstrakt konst. Inte heller överdrivet naivistisk. Färgerna är mättade, det som avbildas är vardagsnära situationer som en förmiddagsdusch eller dylikt. Ett flertal bilder föreställer hans numera döda hund.
 
Det första statsbesöket George W företog sig gick inte särskilt långt. Faktum var att hans första resa utomlands som president var ett besök hos dåvarande kollegan Vincente Fox i Mexiko.  
 
Möjligen är det också här som Bush hittade inspiration till sina tavlor. Jag tänker då på Mexikos stora, surrealistiska målare Frida Kahlo. Ta en titt på badkarsbilderna nedan. Kan du se vilken tavla som målats av W och vilken som skapats av Kahlo? 
 

UTSTRÅLNING

Man har hittat en säck potatis i Idaho som har större utstrålning på scen än Robin Stjernberg.
 
 
 
Eller en, förresten, man fann flera stycken...
 

HERR LINDEMAN, VISA LITE SOLIDARITET!


ROBIN OCH BENNY

Lika som bär. 
Den ene har scenutstrålning som en säck potatis, den andre hade en egen armé av tjejer i baddräkt.
 

RSS 2.0