SOMMARENS GLÖMDA FESTIVALER

Förra veckan släpptes namnen på några av de artister som kommer att gästa nästa års Sweden Rock Festival.

Detta är ju en gammal rockfest från Karlshamn som numera går av stapeln i Norje utanför Sölvesborg och dessutom blivit Sveriges mest välbesökta musikfest med de absolut trognaste fansen (en del tvättar sig inte alls i väntan på nästa festival då tillfälle att bada i öl ges...)

Festivaler och gatufester hör ju den svenska sommaren till men alltför många svenska stadsfester hamnar i skymundan pga av mediaskugga, taskigt besökarantal eller berusade arrangörer.
image73
NONSENSAKUTEN har nosat reda på några av landets mer okända sommarfestivaler:

SPRUTSPYAN I SOLLEFTEÅ - Norrländskt svårmod möter uppsluppen gycklarkultur. Cirkus och blindhundsuppvisning. Mycket fylla.

ÅNGESTDAGARNA I ÅNGERMANLAND - Över 398 besökare kommer till Husum varje år för att dricka öl i plastglas. Några sover över i raggarbil.

TANUMSHEDE SUPER OCH SPYR - En av landets mest genuina folkfester hittar man i det lilla samhället Tanumshede. Öl. Grillat kött. Dans. Fylla. Sömn.

SUICIDA SELÅNGER - En festival präglad av bandy trots att den äger rum mitt i sommaren. Hjälmprovning, röda bollar och bag-in-box-viner i skön förening.

DRAGSPELSDAGARNA I DANNEMORA - Med sin träffande slogan "Kläm på bälgen, hela helgen" har man lyckats befästa Dragspelsdagarna som en av norra Europas största festivaler för tondöva. Ett fasligt missljud och oväsen sprider sig över nejden och intet öga är torrt när den sista klangen tonar ut efter ett 48 timmars veritabelt dragspelsriot. Mycket beroende på det faktum att många besökare häller öl i ögonen på varandra mellan låtarna.

Texten är en bearbetning av ett tidigare publicerat inlägg från gamla Nonsensakuten

Kommentarer
Postat av: Mia Jäverling

Peace& Love festivalen i Borlänge, är en icke skymmundan festival. Då blir vår stad en stor soptipp och däri bor glada festivalälskare.

2007-11-29 @ 07:54:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0