DELFINAL-BUBBEL

Ja, okej. Jag ger mig. Denna blogg produceras ju trots allt i Karlskrona.
Skriver ner lite tankar inför den fjärde delfinalen på lördag, som alltså äger rum på Telenor Arena Karlskrona Rosenholm...eller vad denna makalöst fula byggnad nu heter. Om du inte sett den kommer den här:
image236

En av BLT:s bästa krönikörer; Karin Lindell, har skrivit ett fruktansvärt roligt "svar" på Björn Gustafssons hyllningslåt till Carina Berg. Texten hittar du här.

Mycket snack om Linda Bengtzings scenfall och det faktum att Nordman skall bränna några häxor på scen, detta blev det en stor debatt om tidigare i vinter. Dödens grupp har denna delfinal kallats. Daniel Mitsogiannis möter Fronda och Calaisa.
Jo. Det kan bli en tuff drabbning.

På tal om drabbning. Gamla världsomseglarfartyget HMS Carlskrona har svidats om till Schlag(er)skepp. Fyndigt.
Detta retar förstås upp ortodoxa karlskroniter som anser att något så angeläget och viktigt som marinen inte skall befatta sig med något så ytligt och tramsigt som Melodifestivalen. Ungefär samma debatt ägde rum 2006 när stadens grundare; krigskonungen Carl XI fick ikläda sig en rosa festblåsa. Statyn på Stortorget ville stadens näringsidkare spöka ut i denna dräkt, så skedde också men efter massiva protester (t.o.m på ledarplats i tidningen) plockades klänningen bort.

image237

Bättre är det i år, enligt sambon som varit ute på stan och kollat. Limegrön är den proklamerade färgen detta år. Allt skall gå i denna färg och därför är vartenda skyltfönster just limegrönt.
Vem bestämmer förresten sånt? Är det Christer Björkman som sitter på toa och helt plötsligt får en uppenbarelse? Limegrönt! Vi skall ha limegrönt som tema!! Hallå, hela pressen, radion och teven...

Till sist. Ett av många (av karlskroniter ifrågasatta...fast vad fan gör dem glada?) jippon denna vecka var en utmaning där stadens kommunalråd, moderaten KG Svensson, sjöng duett med Linda Bengtzing i det speciellt anordnade schlagertältet.

Dessutom, en liten påminnelse om delfinalens joker, den högt meriterade Niklas Strömstedt som verkar delta med enbart vänstra handens lillfinger. Han säger själv att han mest hoppas få tillräcklig exponering för att kunna sälja sin nya skiva som släpps nästa vecka. Vi får väl se hur det går. Kan väl passa på att dra fram denna gamla Rimbloggsanalys, på tal om Strömstedt. Faktiskt det inlägg i Rimbloggen som rönt flest kommentarer, glädjande nog även från upphovsmannen.

Glad Schlager på dig! Jag håller på Sibel. Utan att ha hört låten...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0