MIXAT NONSENS

Det verkar som om strejken bland Hollywoods manusförfattare håller på att ta slut. Skönt.
Nu slipper Letterman och Leno dra de där skämten om Himmler, Göring, Gandhi, Mata Hari, Chaplin och Caesar längre.
**
Vill tipsa om en oerhört välskriven blogg. Komikern Kalle Lind driver sedan en tid tillbaka sin blogg "En man med ett skägg". Det handlar om oerhört ironiska och välskrivna texter om den svenska underhållningshistorien och framförallt gamla nöjesgubbar såsom Hyland, Gamlin, O'Månsson, Pekka Langer och Ramel med flera, fantastiskt välskrivet och roligt. Flitigt uppdaterad är den också. Och så beläst han är på ämnet. Kul att veta att jag inte är den ende 70-talist som snöat in på Lasse Holmkvist och Sten Broman.
***
Undrar när Halvar skall återuppta sitt bloggande.
***
Har de senaste dagarna blivit brevkompis med Henry Bronett. Kul. Påminner om gamla tider när det mer eller mindre var regel att bröderna Bronett våldgästade Radio Matchs studio för att promota sin cirkus. Lika galet varje gång. De gick nästan inte att intervjua. Det var som en performance i tungvrickning, mental akrobatik och slagkraftigt tyckande. Och högt snackar de. Robert Bronett pratade sönder en gästmikrofon, minns jag.
***
Det verkar som Obama knappar in på Hillary. Hoppas, hoppas. Barack är den ende kandidaten som står för något nytt, verklig förändring. Både Clinton och McCain är fast i etablissemanget med dess tvivelaktiga intressen. Tyvärr blir det väl så att McCain kammar hem hela spelet i november, jänkarna vill inte ha för mycket förändring. Obama och Hillary är bägge långt från det som den ordinäre amerikanen förknippar med "presidency". Undrar förresten om presidenten verkligen kallas POTUS i Vita Huset. I tv-serien med samma namn har vi ju fått lära oss att den interna jargongen kallar rikets högste företrädare för POTUS; President Of The United States, lite sådär morgonrocks-informellt. -Var är POTUS? -Han bajsar, kommer strax!
***
Hur kommer det sig att Viggo Cavling inte lämnar ut några spännande detaljer om sitt nya liv som småbarnspappa, för det har han väl blivit, på sin blogg? Skulle vara kul att läsa. Eller är det så att barnflickan fixar allt. Annars brukar han ju skriva om var han har ätit, vad han har ätit, och vilka han har ätit tillsammans med. Förvisso intressant, men jag vill få in lite vällingrealism!
***
Karin Lindell, på tal om vällingrealism, är en bra krönikör på BLT. En del tycker dock att hon bara skriver om hur det är att vara mamma och att detta skulle vara tjatigt. Jag säger som Sara - Sportredaktionen skriver ju bara om sport, då kan väl Karin fortsätta med sitt favoritämne. Så sant.
***
På lördag startar Melodifestivalen. Det mesta är ju helt ofattbart dåligt men jag tror ändå att jag kan kora vinnaren redan nu: Kristian Luuk. Utan honom vore hela spektaklet outhärdligt.
***
Till sist: Elsa kom på en ny typ av adverb vid middagsbordet ikväll. Vi åt torskfilé med spenat. Till detta kunde man om man önskade, klämma över lite citron. -Så, nu tänker jag sura fisken, sa Elsa. -Sura fisken?, sa vi.
-Ja. Så att den blir sur. Och så tog hon en citron och klämde över sin torsk. Självklart kan man säga så! Kan man söta, salta och peppra, kan man givetvis också sura. Sura fisken, exempelvis.

Kommentarer
Postat av: Lilla Blå

Guldstjärna till Elsa! Klockrent.

2008-02-05 @ 19:54:41
URL: http://www.lillabla.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0