STRANDLIV

Familjen njuter verkligen av den här sommaren. Vädret har varit oerhört växlande och ibland har vi först begett oss till säg...Saltö.
Väl framme har vinden tilltagit och en stilla rengskur har tömt stranden på högst tre minuter. Det är ett sällsamt skådespel detta. Först skiner solen och stranden är full av folk.
En droppe faller. Folk skruvar lite på sig och tittar upp i skyn.
Två droppar till. Tre droppar och så ett lätt regnfall och alla - smal som fet, man som kvinna, sosse som moderat - packar ihop sina saker i ett huj och tre minuter senare är stranden helt öde.

Tänk om SJ, CSN, Försäkringskassan och Apoteket visat samma effektivitet! Eller om man kunde utvinna den energi som semestersvensken alstrar vid just detta korta tillfälle. Då hade vi kunnat stänga både Ringhals och Forsmark.

Vi har efter en tjurrusning till bilen åkt hem, satt på film till ungarna och sagt att nu blev det tyvärr en regndag, varpå regnhevetet upphör och molnen spricker upp. Åter solsken, åter strandväder.
Då har vi helt enkelt tagit nya tag, åkt till Långö eller Stumholmen. Frågan är då vilken strand som är bäst...

Efter några veckor på olika stränder i länet kan vi konstatera följande:

Millegarne badplats utanför Ronneby är härlig, långgrund och barnvänlig.
Säkerligen är både Sandvikens badplats utanför Sölvesborg, Karön utanför Ronneby eller Kolleviks camping utanför Karlshamn bättre, men dessa har jag inte bevistat...

Millegarne är min favorit hittills. Just för den långa, grunda sandbottnen. Sedan är ju inte själva stranden så fin men vad gör man...? Man kan inte få Tylösand eller Böda..vi är ju trots allt i Blekinge.

Om man tar Karlskronas tre mest centrala stränder (vi har fem-sex minuter med cykel till samtliga) Saltö, Dragsö och Stumholmen, är Saltö finast och mysigast men ständigt har man denna relativt kalla blåst som ställer till det.

Dragsö är ett tillhåll för tyskar med husvagn men är ändå ganska mysigt, om man går en liten bit bort från den värsta knödelmaffian. Det är inte tyskarna det är fel på, det är deras sätt att ta plats...

Studentviken
är mysigt och nära till skogen men man har lite samma problem här som på Saltö, den förbaskade vinden.

Långö badplats är bra såtillvida att man har mycket gräs att sitta på, innan själva stranden nalkas...sandkorn i lunchen är inte så kul. Problemet här är väl snarare hipphetsfaktorn, det skall spelas beachboll och sparkas fotboll i märkesbadbyxor.
85 % av besökarna tror att de antingen är Fredrik Ljungberg eller Jennifer Lopez.
Fast ibland dyker det upp en katt bland dessa solbrända hermeliner. Sara såg idag en kvinna närmare 90 år som satt i en stol, kollade in beachvolleyn och läste senaste numret av Cosmopolitan!
Så hippa är inte vi, vi är som vi är; två vuxna och två vildsinta, klåfingriga lemurer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0