KÖP TESTBILDER MED EXPRESSEN

Efter tidningen Expressens makalösa framgångar med olika DVD-filmsserier går man nu ett steg längre.
Efter att förra sommaren sålt Bondfilmer (som enbart en minoritet av svenskarna sett) satsar man nu på filmer om den (enligt tidningens marknadschef)  beryktade Jönssonligan.
Även detta är filmer som inte varit så uppmärksammade i media tidigare. Faktum är att få ens känner till intrigen.
Det hela lär handla om någon typ av rånarliga som spelar olika spratt och mestadels misslyckas med sina kupper. Filmerna kom redan på 80-talet och sägs vara komedier.
-Det är ganska kända skådespelare med. Gösta Ekman och Ulf Brunnberg, säger marknadschef Gunnar Madelill till Nonsensakuten i ett försök att sälja in filmerna.

Samtidigt avslöjar marknadschefen nästa stora DVD-projekt som Expressen skall dra igång vecka 35.
Hela hösten skall man kunna köpa DVD-filmer med all världens testbilder för bara 59 kronor.
-Vi är mycket nöjda och stolta över denna satsning. Varje DVD kostar alltså bara 59 kronor och då får man 90 minuter med cirka 3 testbilder på varje disk.
Första DVD:n medföljer gratis vecka 35. Det är SVT:s klassiska tjej med hunden från sent 50-tal och även den här med Stockholms stadshus och sånt.
Sedan veckorna därpå får vi se de första testbilderna som Nordic Channel körde 1989 och även TV3:s klassiker från sent 80-tal.
Vidare blir det TV4 och sen då några utländska. Vi har kommit över en stor laddning testbilder från Polen och dåvarande Tjeckoslovakien från 1973. De är fina.



Madelill fortsätter muntert:
-Numera sänder ju tv dygnet runt så många av dagens unga har ju aldrig riktigt sett en testbild, vi känner därför stor tillfredsställelse i att kunna fylla denna kulturhistoriska lucka i många människors medvetanden.

När vi frågar Gunnar om han har någon egen, personlig favorit bland världens alla testbilder kommer svaret direkt:
-TV2 från 1993...med den här digitala klockan och den pipande signalen som höjs och sänks. Den är nog den jag minns allra bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0