ASSAR SMULHJÄRNAS KULTURELLA TIPS



Kulturvänner!

Sommaren har varit het såtillvida att Lili & Susie återförenats för sjätte gången och nästan råkat krocka med varandra på scen. SVT har haft den goda smaken att reprisera Trazan Apanssons bravader samtidigt som namnet Fredrik Reinfeldt har visat sig ge fler träffar än namnet Jesus vid en sökning i det s.k PressText-arkivet.  Analytiker menar att Jesus legat bättre till om han bytt ut ordet "förlåtelse" mot "utanförskap".
Vidare har Anders Lundin fått stark konkurrens av en trallande och ekivok lantlolla från Överkalix som från Lisebergs stora scen ropat ut diverse sexskämt och däremellan klämt in en och annan så kallad allsång allt medan landshövdingen på Gotland förlovat sig med Jonas Alströmer...eller möjligen var det så att det var prinsessan Madde som hittat nåt lämpligt datum för giftermål men någon Jonas, vad han nu heter. Inte han med potatisnäsan, i alla fall. Utan han med sidbenan.
"Madeleine förstör Victorias bröllopsglädje" var det nån tidning som skrev.
Det trodde jag att hovet i sig själv gjorde. 

Rolf Lassgård är klar för en ny klurig och allmänbildande tv-show till hösten. Tittarna ställer frågor om allt möjligt och Lassgård lovar att svara efter bästa förmåga. "Mitt stora, tjocka svar" är arbetsnamnet.

Nationalmuseum skall stängas för en omfattande renovering sägs det. Egentligen handlar det om att man skall få lugn och ro till att leta upp den sedan länge försvunna Carl Larsson-målningen "Mor suger".

Det visar sig nu att bara en liten klick av världens samlade vispgrädde är beredda att kompromissa när det gäller att möta Anna Skipper ensam i en mörk gränd.

Inför oktober månads tillkännagivande av Nobelpriset i litteratur höjs det röster i protest från världens samlade salladstillbehör. En talesman för salladstillbehören säger i en kommentar att man innerligt hoppas att Svenska Akademien denna gång gör allt den kan för att inte ännu en gång förbise den brittiska feministkryddan Loris Dressing.

På tal om god smak: sossarna satsar på en Spice Girls-inspirerad turné som en avstamp inför valet nästa år. Bland affischnamnen finns partiets egna kryddflickor Bergamott Wallström, Mona Salvia och Kummin Jämtin.

Slutligen säger jag som Selma Lagerlöf:
-Varför kan inte jag hoppa jämfota när Sophie Elkan?

Fundera på det och krama sedan ut det sista och gottigaste ur kräftans rumpa så hörs vi kanske i högtalarsystemet till någon Finlandsbåt eller så.

Kramar

Assar Smulhjärna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0