MIXAT NONSENS

Karlavagnen började sent ikväll och med en kille som låter nästan som Kjell-Peder. Fast det är inte han. Det är någon annan. Man känner sig bortkollrad, cirklarna rubbas.
Snacka om Kafkaupplevelse. Fast Kafka skulle aldrig ha lyssnat på P4.
Varför gör jag det?
Gammal skada och tilltagande ålder. Fast jag lyssnar bara på rikssända program med lyssnarmedverkan. Gillar känslan av att vara delaktig i de olika landsändarnas problem. "Bensinen är för dyr! De där stockholmarna begriper sig inte på vargen! Inget är som att vandra i fjällen!"  hojtar norrlänningarna. "Granbarkborren är en stort problem för oss skogsägare!" ropar en smålänning. Stockholmarna pratar mest om sin jävla skärgård och skåningarna snackar Rosengård.
Långt land. Långa problem, långtifrån självklara lösningar.
**
Hur kunde jag glömma att köpa öl när jag handlade idag?
**
Snart två månader sedan jul, snart ett år sedan vi flyttade till nya lägenheten. Tiden går. Snart är det höst igen.
**
Håller på att läsa ut Peter Robinsons bok I djävulens sällskap, säkerligen en av de mest lästa pocketböckerna i Sverige i vinter. Tämligen spännande. Gillar kommissarie Banks. Och Annie Cabbot och Winsome Jackman.
Han borde ligga i pipen för en televisering, det är ju så trendigt med brittiska deckare i tv. Lynley, Frost, Dasciel & Pascoe och allt vad de heter. Robinsons böcker håller verkligen för en dramatisering men som alltid uppstår frågan hur Alan Banks ser ut. Jag tänker mig honom lång och bredaxlad med svart eller gråsprängt hår i nån slags sjavig beatlesfrisyr anno 1966. Orakad. Men - vad vet man...han kanske (om det skulle bli aktuellt) kommer att spelas av han den där lille rödblonde, fete snubben i Little Britain.
*'
Spotify? Är det hårspray?
**
Det vimlar av tecknade barntv-serier där klassiskt manliga yrken gestaltas. Byggare Bob. Meckar-Micke.
Såg ännu en; Brandman Sam. Den var ingen hit enligt Ville och han borde veta.
Lånade en s.k Vinterspecial från SF på Bibblan. Över 2 timmars tecknad extravaganza. Här återfinns både Byggare Bob, Tomas Tåget, den där jävla brandmannen och Pingu. Allt väldigt tufft och troligen avsett för "manlig" publik.
För unga flickor har man från filmbolagen tänkt sig Angelina Ballerina - en liten vit mus med rosa rosett som dansar balett.
Henne hittar man dock enbart två små korta avsnitt med.
**
Elsa har en rosa kanin som heter Hedvig. Ville har en gul nallebjörn som heter Olle. Det var inte vi som valde. Det var en griptång inne i en maskin. 20 spänn inalles.
**
Snön vräker ner - tiddelipom
Alltmer ju mer - tiddelipom
alltmer ju mer - tiddelipom
det snöar
Nej, det är inte Faddes blogg. Det är Nalle Puh.
**
Förutsägelse: Kleerup får Polar Music Prize 2009
Några månader senare får Liza Marklund Nobelpriset.
Äh. Tro inte på mig. Jag har bara löst baserat det här på en sann historia.
*'
Börjar få lite ont i tänderna. Nu kommer den, den stora tandlossningen.
Fast - vill minnas att det var likadant i februari för några år sedan. Där har vi problemet; mina tänder tål inte kylan.
*
Åsikterna om de svenska framgångarna i Alpina VM går Val d'Isere.
*
På tal om alpint: Tänk om Sven Plex Pettersson hetat Per istället. Hade kanske verkat mer logiskt med tanke på hur han lät när Stenmark kanade nerför pisten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0