SLOW FOOD
Vad gör du i helgen?
Själv gör jag tjälknöl.
En djupfryst lammstek läggs i ugn.
Ligger där inne och glor i 12 till 13 timmar på enbart 75 grader.
Sedan skall den ligga i en speciell lag i uppemot två dygn i kylen innan man kan sätta tänderna i den.
Snacka om slowfood.
Men gott blir det.
Hoppas jag.
Själv gör jag tjälknöl.
En djupfryst lammstek läggs i ugn.
Ligger där inne och glor i 12 till 13 timmar på enbart 75 grader.
Sedan skall den ligga i en speciell lag i uppemot två dygn i kylen innan man kan sätta tänderna i den.
Snacka om slowfood.
Men gott blir det.
Hoppas jag.
Kommentarer
Postat av: Kotteby
Nämen tack!
=)
Tjälknöl. Aldrig hört.
Men det låter som att man bör ha tålamod vid tillagning. Stort tålamod.
Trackback