ASSAR SMULHJÄRNAS KULTURELLA TIPS



Hej, Assar här!

Klippans legendariska rockband Torsson siktar på ännu en av sina omtalade comebacker. Inom kort släpps singeln Det knattrades bättre blogg där refrängen lär gå: "Det knattrades bättre blogg, på Alex Schulmans tid, det knattrades bättre blogg, innan dom unga tog vid..."


Bengt Fritihofson har av tidningen Land tillfrågats om sin syn på energipolitiken och slår lite opolitiskt korrekt till med en lovsång för den direktverkande elen.
Fritihiofson syftar då främst på El Coto och Zinfand-el.


Den prisbelönte författaren Steve Sem-Sandberg, mannen bakom De fattiga i Lodz, sägs arbeta med en ny roman. Temat denna gång är Sveriges studenter. Titeln är inte spikad ännu men det lutar åt De fattiga i Lund.


Nättjänsten Gowalla är populär. Nästan var och en som lite tafatt kan hantera en smartphone använder sig av denna geografiska community där omvärlden informeras om var folk uppehåller sig. En ny tjänst lanseras också till hösten varvid vi i framtiden får vänja oss vid upplysningar i stil med "Nisse Svensson checkade just in på bårhuset".


Folkpartiledaren Jan Björklund tillkännagav idag att han hädanefter vill kallas vid sitt indian-namn. Inspirerad av Kevin Costners rollfigur Dansar med vargar kallar sig Björklund därför numera för Chansar med populism.
På en fråga från en journalist huruvida han kör med etanol eller biogas, svarade Björklund också instinktivt att han kör med elever.


Efter den omtalade konvojen Ship to Gaza planerar Sörmlands kanotklubb och sushiteam en egen hjälpinsats; Ship to Trosa.


Till sist kan vi konstatera att Ulla-Britt i kassan på Coop Konsum i Mellösa fortfarande förväntar sig att Tom Alandh skall dyka upp och filma i butiken i sin serie om tillståndet i Sverige. Alandh har via mejl beklagat det hela med att serien redan är inspelad. "Det faktum att ni inte kom med har inte, som du påstår, något med datummärkningen av leverpastej att göra".

Ha det gott, kulturkoftor och på frågan om du skall rösta rött eller blått, vill jag svara: RÖSTA RÅTT!

/Assar Smulhjärna, kulturjournalist och hobbyproktolog.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0