ISFÅGEL

Släck alla ljus, tänd på TV4! Årets största idrottshändelse är här. Hockey-VM i Sverige och Finland!
Eller inte...
Hockey-VM har ju de senaste åren alltmer tappat i värde och årets turnering verkar intressemässigt vara mer urvattnad än någonsin.
Frågan är om det ens kommer att komma publik till alla matcher, det blir nog ganska många tomma läktare och eventuellt kommer hela spektaklet att te sig som en fransk uttagning till Eurovision Song Contest; dvs en fest för de absolut närmast sörjande.
Trots detta mottagande laddar förstås arrangörerna upp med sedvanlig merchandise och där ingår självklart turneringens maskot som ett oerhört viktigt inslag.
Alla idrottsturnerningar av rang, håller sig nämligen med en fluffig, tecknad maskot, inte sällan förkroppsligad genom en bakfull diversearbetare som lallar runt i en inspydd och stinkande djurkostym till allmän förnedring.
Vem minns inte den sanslösa kossan i Schweiz-VM 2009.
Nåväl, alla maskotar kan nu inte vara lika lyckade som den lilla söta Mischa från Moskva-OS 1980, något som även framgår av Stockholm/Helsingfors-VM:s officiella kreation; Hockeybird:
Okej. Vad har vi här? En pippifågel med hjälm. Som svävar över isen.
Hur detta kallhamrade fjärderfä ens lyckas hålla i klubban är - som framgår av bilden - ett stort mysterium.
Hockeybird ser bara elak och beräknande ut.
Jag avundas verkligen heller inte den stackare som fått till uppgift att ikläda sig en fågelkostym, hjälm och ett par skridskor för att försöka göra denna taffliga kreation rättvisa i Globen ikväll och framöver.

Kommentarer
Postat av: Walker

I dagens Sportbladet sågar Lasse Anrell rejält VM-arrangemanget. Tydligen har girigheten inga gränser, 1300 kronor kostar/kostade det att se kvällens skandinaviska derby.



Angående maskoten tror jag en stackare i dräkt skymtade förbi som hastigast i publikbilderna, eller det kanske bara var Håka Juholt tjock vit dunjacka...=)

2012-05-04 @ 22:40:33
URL: http://dagdrivarklubben.blogspot.se/
Postat av: Elefantnytt

Tyckte hockypippin var cool :P

2012-05-08 @ 21:29:50
URL: http://elefantnytt.se
Postat av: SpaderEss

Kan hockey pippin vara förtäckt reklam för Angry Birds?

2012-05-11 @ 12:12:08
URL: http://spaderess.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0