VÄRLDENS BÄSTA LYSSNARE

Det fanns på 90-talet en station i Lund som hette BIG Radio.
De hade en väldigt inställsam slogan, vill jag minnas; BIG Radio 106,1 Med världens bästa lyssnare!

Vi på Radio Match i Blekinge tyckte självklart också att vi hade de bästa lyssnarna men skall vi vara helt ärliga var de kanske inte de allra smartaste. Något som framgick med stor tydlighet när det skulle tävlas.

Minns framförallt en tävling, där ämnet var film. Som vanligt antar jag att vi tävlade ut någon sunkig DVD som något obskyrt bolag typ Scanbox skänkt oss. Eftersom vi var en kommersiell station gjordes frågorna så enkla som möjligt, ibland så pinsamt enkla att en 3-åring garanterat skulle klara av dem.

Vi ställde alltså följande, filmrelaterade fråga: Alla minns väl filmen Djungelboken där vi möter Mowgli, Bagheera och Shere Kahn. Mowglis bäste vän är en stor och tjock djungelbjörn. Vi undrar helt enkelt vad han heter...Visst minns du den store, tjocke och väldigt korkade björnen i Djungelboken? Ring in, säg hans namn och vinn en DVD!

Och folk ringde som galningar. De allra flesta i slussen kom in med rätt svar.
Alla utom Gun-Marie.
Detta var en så kallad proffsringare, som ringde på alla tävlingar och enbart prickade in rätt svar vid ett fåtal tillfällen.
Det skulle visa sig att hon gick bet även denna gång.

-Radio Match, hallå!
-Ja hej, det är Gun-Marie.
-Hej, Gun-Marie. Visst kommer du ihåg den feta och korkade björnen i Djungelboken?
(paus...viss tvekan...)
-Kan det vara Yogi Bear?

Kommentarer
Postat av: Frank Bonnevie

Lund har ju väldigt bra lyssnare. När jag sände nationsradio på AF, så hade vi en fråga om Västergötland varje program. En onsdag så ställde vi frågan: Var finns Västergötlands och Sveriges enda stavkyrka. Vi hade ju tänkt oss att svaret skulle vara det givna Hedared. Men istället visar det sig att en teologistudent varit med och byggt en replika i Mullsjö och en statistiker från Dalsland (Älvsborgs län, så det gick bra)hävdade att där hade man också byggt en modern stavkyrka. Det slutade med att tre priser delades ut.

2009-02-05 @ 10:25:41
Postat av: Nonsensakuten

Känner att frågan om Baloo skulle vara ett hån att ställa i studentstaden Lund, där skall frågorna handla mer om Erasmus av Rotterdam, eller som i fallet du beskriver; stavkyrkor och dylikt.

2009-02-09 @ 10:47:21
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0