DAX FÖR TELEVISERADE SOMMARDECKARE IGEN

De svenska tv-kanalerna ligger just nu i startgroparna för att rulla igång det som den tv-tittande medelsvensken uppskattar allra mest i tablån sommartid - nämligen tv-deckaren...

SVT har snart premiär för ALLA VI BARN I BARNABY (Mord i midsommar), en ungdomsvariant av den klassiska sommardeckaren The Midsomer Murders. Räkna med en hel del trädgårdskalas, basarer, litteraturaftnar och annat som intresserar den brittiska ungdomen. Serien sänds i en dubbad version där de svenska rösterna görs av bl.a Anna Book och Jesper Salén.

En annan av SVT:s sommardeckarsatsningar är EBBE FLOD - Medelålders pimplare, en svensk dramadeckare om en 59-årig, frånskild, överviktig, smått alkoholiserad och okammad kriminalare vid namn Ebbe Flod. Han jobbar vid en liten polisstation i Grisslehamn och utsätts för diverse internationell kriminalitet - trafficking, knarkaffärer, illegala invandrare, revjpartyn och cykelstölder. Ofta somnar han i en gammal plyschsoffa med tre tomma pizzakartonger som enda sällskap. Efter sina avslutade fall brukar han dricka en s.k rackabajsare på kvarterskrogen Hålet.
Ebbe Flod spelas av Ulf Dohlsten.
Serien produceras av SVT Göteborg. Oldsberg har biroll.

TV4 har köpt in på tok för många avsnitt av AGATHA CHRISTIES LIKSÄCK, en serie på 14 avsnitt där man klippt ihop valfria scener ur tidigare Christiefilmatiseringar och sedan blandat dem huller om buller.
Kruxet för tittaren blir att lista ut vilka scener som hör ihop med vilka.
-Aldrig förr har begreppet pusseldeckare haft ett större berättigande, heter det från kanalens pressavdelning.

Kanal 9 kontrar denna sommar med ETT FALL FÖR FRUKT, en rafflande serie som utspelas under hösten i en trädgård full med äppelträd.
Snacka om nagelbitare.




Kommentarer
Postat av: Kerstin

Åhh du, åhh du! Jag börjar flina brett redan innan första raden är färdigläst! Sen GOTTAR jag mej med resten! Oh, du store STORE bloggkonstnär! Vilken lycka att jag ramlat över din blogg!

2009-05-28 @ 21:16:06
URL: http://osloskanskan.blogspot.com
Postat av: Nonsensakuten

Tack, Kerstin. Det var fina ord.

2009-05-28 @ 21:44:44
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0