APPLES PARADIS

Är det bara jag eller finns det så många beröringspunkter mellan företaget Apple och Bibeln att det näppeligen kan betraktas som en slump?
Exempelvis har vi själva äpplet; det äpple som Adam & Eva står och smaskar på trots Guds uttryckliga varningar om att de med detta beteende skulle skita i det blå skåpet.
Detta är självklart ganska logiskt; Steve Jobs valde ju denna symbol just för att den representerade kunskap. Vad följde efter äppleätandet? Jo, syndafallet! Vad behöver man då det regnar för att inte bli blöt? Ja, vad sägs om en Macintosh?
Typisk mackintoshrock. Lägg märke till den förbryllande felstavningen.
Mystiken tätnar.
Vidare har vi det faktum att gamla testamentet innehåller ett rafflande avsnitt kallat Jobs bok (för nutida betraktare vill vi förtydliga att det inte handlar om Jobs Powerbook)

Wikipedia beskriver Jobs bok på följande sätt:
"Berättelsen om Job handlar om varför en rättfärdig människa måste lida livets orättvisa och hur man kan bli upprättad".
Den röda tråden är rätt självklar, eller hur? Först måste människan lida livets orättvisa genom att sitta där med en gammal telefon av usel modell och dessutom med anskrämlig design. Enda sättet att komma ur detta ekorrhjul och bli upprättad är genom att fortast möjligt skaffa sig en Iphone.

Kommentarer
Postat av: Jonas (SEX NOLL TVÅ)

Slutsats, Steve Jobs är Gud. Eler var Gud. Bra noterat !

2011-12-23 @ 00:49:06
URL: http://sexnolltva.blogg.se/
Postat av: Mattias

Ja, något i den stilen. Steve Jobs var Gud. Bill Gates är bara nån galen evangelist...

2011-12-23 @ 01:00:00
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0