NYA NYHETSKANALER

Det blir en härlig höst för alla oss nyhetsnarkomaner.
Två helt nya nyhetskanaler kommer nämligen att se dagens ljus under hösten.
En i tv och en i radio (eller rättare sagt; på webben som webbradio).
TV4 har länge pratat om att starta en renodlad nyhetskanal, nu blir det äntligen verklighet. Den sedan länge rullande Nyhetskanalen på nätet växer ut till en egen kanal i televisionen är det tänkt.
Ungefär som SVT tänkte 1999 när dygnet runt-sändande SVT 24 hade premiär. Public service-satsningen blev som alla minns en rejäl flopp där man efter några år helt gav upp alla ambitioner gällande nyheter och istället blev nån slags repriskanal för undermåliga såpoperor.
SVT 24 finns ännu i denna dag, men nu som ett obskyrt reprisblock efter klockan 20 på kvällarna i samma kanal som Barnkanalen.
Låt oss hoppas att TV4 har kraft nog och tillräcklig uthållighet till att ge oss en dygnet runt-kanal med enbart viktiga och angelägna nyheter, så att man inte efter ett tag i ren panik gör som man brukar göra i nischkanalerna; fyller ut tablåtiden med någon dussindokumentär om Hitlers hundar eller liknande.
Den andra satsningen är om möjligt ännu mer behövlig och efterlängtad. Det är Sveriges Radio som tydligen skall lansera någon slags nyhetskanal via sin hemsida och även streama den till mobiltelefoner med början i september.
Verkligen på tiden. Sveriges Radio har resurserna, trovärdigheten och den exeptionella möjligheten att genom en sån här satsning få till något som kan bli riktigt, riktigt bra.
Radio är - som alla vet - det snabbaste och i sina bästa stunder det mest spännande nyhetsmediet. De känslor en riktigt rafflande liverapportering i radio väcker är svåra att överträffa.
Det skall med andra ord bli intressant att följa utvecklingen inom svensk nyhetsmedia till hösten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0