HÄR ÄR DITT KYLSKÅP

Du har säkert uppmärksammat att den svenska tv-klassikern Här är ditt kylskåp kommit tillbaka i SVT. Om inte kan man spana in programmet på torsdagar, eller se det i efterhand på svtplay.
Jag fascineras av den avslappnade kombinationen av ett personporträttsprogram som för första gången känns givande och ett matlagningsprogram som känns spännande (och just sådana är det ont om).
Anne Lundberg tar med sitt nyfikna, varma och personliga tilltal sig an gästernas liv och karriär medan kocken Erik Fröderberg (ett verkligt tv-fynd; oerhört rolig...och kanske släkt med killen Hasse Tellemar hade i skivarkivet; Kjell Fröderberg?) gör vad han kan för att laga till en trerätters med hjälp av det som finns i kylskåpet.
Avsnittet där de är hemma hos hockeyspelaren Henrik Lundqvist - som enbart hade frukostmat; risgrynsgröt, ostar, leverpastej och ägg i kylen, är humor på högsta nivå.

Kommentarer
Postat av: Walker

Har också observerat comebacken, tänkte också se den men glömde bort det..såg delar av reprisen. Det som jag däremot vet och invänder emot är den nye kocken. Han har säkert sina förtjänster och humor, såg hans matlagning i hockeyutrustning! Men...



Jan Boris Möller är inte varken död eller lastgammal, varför dammade de inte av honom? Han har gjort sketcher i Schulman Show så sent som 2011.

Han hade blivit ett utmärkt team med Ann Lundberg. J-B Möllers stil gjorde programmet när de begav sig. Men vad har jag rätt att gnälla, såg fem minuter av en reprissändning. Var spelades programmet in?! Gjordes det hemma hos Henke i NY eller passade dom på under NY Rangers Sverige turne?

2011-11-12 @ 22:57:36
URL: http://dagdrivarklubben.blogspot.com/
Postat av: Nonsensakuten

Tror att SVT är lite njugga mot JBM efter hans Kockenreklam som blev så uppmärksammad. Finns säkert nån paragrafryttare på SVT som menar att han så tajt förknippas med ett kommersiellt varumärke att det skulle skada public servicetelevisionens självständighet. Eller krävde han bara för mycket gage. De var hemma i Henkes lägenhet i Göteborg (en av flera, får man förmoda)

2011-11-12 @ 23:40:56
URL: http://nonsensakuten.blogg.se/
Postat av: Karlskronabloggen

Tack för tipset Mattias!



Fantastiskt bra personporträtt och mycket roligt med den invävda matlagningen! Fungerade perfekt att se helt utan avbrott så här på andra sidan jordklotet! Ska se andra delen med Carola senare idag!



Håller med dig om att Anne Lundberg är riktigt bra i detta program, ungefär som i någon tidigare serie när hon åkte med något fartyg och lagade mat tillsammans med kocken German (tror jag han hette). Den serien var också riktigt bra!

2011-11-13 @ 07:45:52
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0